Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Gabriel- (4515 niezalogowanych)
1635 Postów
Maniak
monia37 napisał:
W przedszkolu znajomy na rączke ma 18 tys. nok po kilkuletnim pobycie więc BIZI o czym Ty mówisz

no to cienko mu placa....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1635 Postów
Maniak
Joseph napisał:
BiZi napisał:
monia37 napisał:
A wystarczyło gdyby założycielka wątku dała płatne ogłoszenie na MN a zgrywusy nie wyśmialiby i pewnie szybko kierowca by się znalazł

360 tys rocznie za kierowce C+E, plus wozki, plus zuraw, do tego z norweskim dupy nie urywa..... prawie tyle toludzie w przedszkolu dostanja jako asystent...

moze dlatego nie moga znalesc kierowcy bo szukaja kogos taniego......kto bedzie ich calowal po rekach za mozliwosc pracy

No chyba było, że dla bezrobotnego, więc za takie pieniądze to nie podkupią kierowcy z innej firmy..
Na początek nie jest źle, i własnie to początek więc zawsze może być lepiej...

Przyjmujesz się, pracujesz i szukasz czegoś lepiej płatnego jak pracodawca sam nie kwapi się do zaoferowania większej kasy>> znajdujesz lepsza ofertę to zmieniasz pracodawce albo dostajesz lepszą kasę u obecnego.... wolny rynek nikt nikogo do niczego nie zmusza.....

www.karrierestart.no/lonn-og-frynsegoder...0-ulike-yrker-i-2012

Lastebilsjåfør Månedslønn30 600tyle wynosi średnia za 2012 rok.

Mam paru znajomych kierowcow, nawet moj brat jezdzil tutaj ciezarowka, tylko kat C.
Brat zarabial ok 36000, dokladnie nie pamietam. Jezdzil tylko po Oslo, rozwozil towar do sklepow.

Kierowca, jakiego potrzebuja w tej firmie powinien zarabiac wiecej niz 36tys miesiecznie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
109 Postów

(monia37)
Początkujący
Ja też powinnam zarabiać więcej wiesz a jest jak jest, zejdzmy na ziemię stawki padły na łep .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1635 Postów
Maniak
monia37 napisał:
Ja też powinnam zarabiać więcej wiesz a jest jak jest, zejdzmy na ziemię stawki padły na łeB .

popros o podwyzke, skoro akceptujesz takie pieniadze a nie inne, to nikt sie nie wychyli, zeby placic wiecej
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
267 Postów
Dj SUDA *
(SUDA)
Stały Bywalec
monia37 napisał:
Ja też powinnam zarabiać więcej wiesz a jest jak jest, zejdzmy na ziemię stawki padły na łep . Chyba Tobie padło na łeb Ciesz się ze przy sprzątaniu masz 164 czy 169 brutto, jesli w ogóle masz tyle Jeszcze niedawno pewnie za 135 robilas wiec skoncz pieprzyc ze nic do góry nie idzie bo mnie irytujesz kobieto
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
BiZi napisał:
Joseph napisał:
BiZi napisał:
monia37 napisał:
A wystarczyło gdyby założycielka wątku dała płatne ogłoszenie na MN a zgrywusy nie wyśmialiby i pewnie szybko kierowca by się znalazł

360 tys rocznie za kierowce C+E, plus wozki, plus zuraw, do tego z norweskim dupy nie urywa..... prawie tyle toludzie w przedszkolu dostanja jako asystent...

moze dlatego nie moga znalesc kierowcy bo szukaja kogos taniego......kto bedzie ich calowal po rekach za mozliwosc pracy

No chyba było, że dla bezrobotnego, więc za takie pieniądze to nie podkupią kierowcy z innej firmy..

Przyjmujesz się, pracujesz i szukasz czegoś lepiej płatnego jak pracodawca sam nie kwapi się do zaoferowania większej kasy>> znajdujesz lepsza ofertę to zmieniasz pracodawce albo dostajesz lepszą kasę u obecnego.... wolny rynek nikt nikogo do niczego nie zmusza.....

Mam paru znajomych kierowcow, nawet moj brat jezdzil tutaj ciezarowka, tylko kat C.
Brat zarabial ok 36000, dokladnie nie pamietam. Jezdzil tylko po Oslo, rozwozil towar do sklepow.

Kierowca, jakiego potrzebuja w tej firmie powinien zarabiac wiecej niz 36tys miesiecznie.

to skąd ta średnia chyba nie z kosmosu?
taka kasa na początek nie jest zła i zarobki Oslo,Stavanger czy w Bergen są znacznie wyższe bo i koszty życia dużo większe..

ot przykład mam kumpla w stavanger który za mieszkanie podobnej wielkości jak ja płaciłem 5 tyś on płacił 10tys kr... a zarabia niecałe 4 tyś więcej czyli ponad 6 brutto...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1635 Postów
Maniak
Joseph napisał:
BiZi napisał:
Joseph napisał:
BiZi napisał:
monia37 napisał:

taka kasa na początek nie jest zła i zarobki Oslo,Stavanger czy w Bergen są znacznie wyższe bo i koszty życia dużo większe..

ot przykład mam kumpla w stavanger który za mieszkanie podobnej wielkości jak ja płaciłem 5 tyś on płacił 10tys kr... a zarabia niecałe 4 tyś więcej czyli ponad 6 brutto...

jak sama nazwa wskazuje, jest to srednia...ale nie ma sie co licytowac, jest prawo wyboru, pasuje wyplata 30 tys to ok, nie pasuje - szuka sie lepszej posady
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
BiZi napisał:
monia37 napisał:
W przedszkolu znajomy na rączke ma 18 tys. nok po kilkuletnim pobycie więc BIZI o czym Ty mówisz

no to cienko mu placa....

Cienko, nie cienko ...Stawka wyjsciowa dla asystenta bez wyksztalcenia, to na dzien dzisiejszy ok. 278 000 rocznie. Swiezo upieczonu magister zaczyna od 420 000.
Wracajac do tematu, to owszem stawka miesieczna bez szalu, ale jesli to tylko 7,5 godziny dziennie, to ktos kto nie ma pracy, na pewno chetnie to wezmie.

Jesli chodzi o te 60 000 brutto miesiecznie, to komentowac szkoda...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
BiZi napisał:
Joseph napisał:
BiZi napisał:
Joseph napisał:
BiZi napisał:
monia37 napisał:

jak sama nazwa wskazuje, jest to srednia...ale nie ma sie co licytowac, jest prawo wyboru, pasuje wyplata 30 tys to ok, nie pasuje - szuka sie lepszej posady

no dokładnie....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
12 Posty
emilia waaale
(laotong1)
Wiking
Ja napisałam ze na początek jest 30.000 . Pracodawca musi sprawdzić czy nadajesz sie do pracy i czy jestes w niej efektywny,czy znasz dobrze obszar na którym będziesz jeździł. Tak jak usłyszałam to do każdego nowego pracownika na początku sie dokłada.Z racji nie dostarczonego towaru na czas,uszkodzeń samochodu itp. I to cytuje pytanie" czy panowie którzy sie tak tu rozpisuja maja Norweskie certyfikaty na zurawia oraz na wózek widlowy? Chciałabym podkreślić ze prawo wymaga norweskich certyfikatów.Wlasciciel ogłoszenia jest jednym z liderów transportowych związków zawodowych w Norwegii i doskonale wie ile płaci sie początkowej stawki i jakie wymagania powinien spełniać on i pracownik.i ile kosztują ewentualne naprawy samochodu . Ubezpieczenie neguje pokrywania szkód wyrządzone przez pracownikow którzy nie posiadają norweskich certyfikatów wiec jest to podwójne ryzyko. A przy powazniejszym wypadku grozi nawet kara wiezienia za zaniedbanie ( dopuszczenie pracownika do pracy bez odpowiedniego przygotowania)Dlatego w ogłoszeniu było napisane ze musi znać Jezyk norweski ponieważ w planach było mu umożliwienie zdobycia takich certyfikatów jesli takich nie posiada
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok